Vad är PRP

PRP är en naturlig behandling som utgår från patientens egna kropp. PRP står för ”Platelet Rich Plasma” vilket betyder att man preparerar blodet för att avlägsna vissa komponenter och öka koncentrationen av så kallade blodplättar.  Blodplättarnas primära uppgift i kroppen är att stoppa blödningar och stimulera läkning. Blodplättarna är även associerade med ett flertal tillväxtfaktorer vilket behandlingen utnyttjar. Ett exempel är keratinocyte growth factor (gfg7) som hjälper till att reparera vävnadsskada i kroppen.

 

Metoden började att användas redan under 70-talet men har succesivt ökat i popularitet. Användningsområden för behandligen har ökat allteftersom och omfattar nu väldigt många användningsområden. Exempelvis används metoden för bland annat idrottskador, efter kirurgiska ingrepp för att påskynda och förbättra läkning samt för att öka hårtillväxt. På senare tid har intresset för PRP ökat markant då metodens effekter på huden uppmärksammats allt mer. Föryngrande effekt och minskade eksematösa besvär är effekter som blivit mycket uppskattade av våra egna patienter.

Hur går behandligen till

 

Efter konsultation och information runt behandlingen så får man som patient lämna eget blod som sedan processeras medan man väntar. När detta är klart injiceras PRP i det aktuella behandlingsområdet. Vid vissa procedurer, så som i exempelvis ansikte, får man inför behandlingen även lokalbedövning i form av kräm, för att minska den lättare smärta som är associerad med injektionsbehandling. Vid andra typer av behandling används bedövning i form av injektion, exempelvis PRP i hårstimulerande syfte.

Efter behandlingen kan lättare svullnad och mindre blåmärken förekomma men i övrigt finns inga riskerer kopplade till PRP-behandlingen då den är helt naturlig och utgår från patientens egen kropp.

Behandlingen går praktiskt att genomföra på ca 30 minuter men då vi vill att behandligen sker i en trygg miljö med en kund som inte känner stress tar behandlingarna ofta en timme.

Alla hudtyper kan behandlas och användningsområdena är som tidigare beskrivet många. Kontakta oss gärna för en diskussion så hjälper vi till att räta ut eventuella frågetecken.

Förväntade resultat

 

Olika individers genetiska egenskaper är unika och gör att vi även skiljer oss från varandra gällande effekten av PRP-behandling. Resultaten varierar på grund av detta från person till person men generellt så har patienter vi behandlat dock upplevt behandligarna som mycket givande.För att uppnå bästa resultat krävs vanligtvis 4-6 behandlingar med minst 4 veckors mellanrum under en 1-års period. Därefter 1-2 behandlingar per år för att bibehålla effekten.

Efter behandlingstillfället kan man känna en svullnad kring de behandlade områdena. Svullnaden avtar efter 1-3 dagar i de flesta fall. Det kan även förekomma blåmärken som kan uppstå efter nålsticken.

Hudens ton och struktur förbättras succesivt, redan efter 1-2 veckor kan man se tydliga resultat. Full förnyelse av collagen kan ta upp till 3 månader.

PRP hos oss

 

Väljer du att göra behandligen hos oss kan du känna dig trygg. Vår ledstjärna är våra kunders välmående. Målet för oss är att varje kund ska komma tillbaka på grund av det goda resultatet och vårt bemötande.

Vi har stor vana att ta venprover och behandla med injektioner.

I företaget finns en bred kompetens, vi tillhandahåller som vi beskrivit även hälso- och sjukvård men vi har stort fokus på PRP-behandling och målet är att vara Sverige-ledande inom området i framtiden.

© 2017 Kungsholmens hälsovård

  • Black Facebook Icon